Algemene voorwaarden

Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle werkzaamheden, diensten en offertes van Kilay Brands, gedeponeerd onder nummer 90996771. De voorwaarden maken integraal deel uit van elke overeenkomst tussen de opdrachtgever en Kilay Brands, zijn leidend en bevatten samen met de offerte de inhoud van de tussen de opdrachtgever en Kilay Brands gesloten overeenkomst. De laatste wijziging van deze algemene voorwaarden vond plaats op 4 oktober 2023.

Definities

  • Opdrachtgever: de persoon die, vaak namens een bedrijf, een opdracht verstrekt aan Kilay Brands. Deze persoon is met Kilay Brands een overeenkomst aangegaan of heeft de intentie om een overeenkomst te sluiten. 
  • Partijen: de opdrachtgever en Kilay Brands samen. 

1. Toepasbaarheid
1.1 Deze voorwaarden zijn van toepassing op alle offertes, overeenkomsten, uitvoering van werkzaamheden en leveringen van diensten namens Kilay Brands. 
1.2 Van deze voorwaarden kan slechts worden afgeweken als beide partijen dit schriftelijk zijn overeengekomen en Kilay Brands dit schriftelijk heeft bevestigd. 

2. Offertes
2.1 Alle offertes en aanbiedingen zijn vrijblijvend tenzij in de offerte uitdrukkelijk anders staat vermeld of tenzij de partijen dit uitdrukkelijk anders schriftelijk zijn overeengekomen. 
2.2 Offertes kunnen gedurende de werkzaamheden worden bijgesteld. 
2.3 Kilay Brands zal voor de aanvang van de werkzaamheden een offerte aan de opdrachtgever ter goedkeuring voorleggen. Als zich bij de uitvoering van de opdracht onvermijdelijke afwijkingen ten opzichte van de offerte voordoen, zal Kilay Brands de opdrachtgever hierover in een zo’n vroeg mogelijk stadium inlichten. 
2.4 Een offerte of aanbod is maximaal 2 weken geldig, tenzij een andere aanvaardingstermijn in de offerte of het aanbod staat vermeld. Als de opdrachtgever een offerte of aanbod niet binnen deze geldende termijn aanvaardt, vervalt het aanbod of de offerte. 
2.5 Kilay Brands vermeldt in offertes prijzen exclusief btw, reiskosten en verblijfskosten, tenzij anders vermeld in de offerte. 

3. Aanvaarding, opdracht en wijzigingen
3.1 Een opdracht wordt uitsluitend door Kilay Brands aanvaard na schriftelijk (per mail) akkoord van de opdrachtgever op de verstrekte offerte of het verstrekte aanbod. 
3.2 Bij aanvaarding van een vrijblijvende offerte of vrijblijvend aanbod behoud Kilay Brands zich het recht voor de offerte of het aanbod alsnog binnen 3 dagen na ontvangst van de aanvaarding in te trekken, zonder dat de opdrachtgever hieraan enige rechten kan ontlenen.
3.3 Wijzigingen in de opdracht nadat deze is verstrekt en aanvaard, dient de opdrachtgever aan Kilay Brands te melden, dit ter beoordeling van Kilay Brands. 
3.4 Indien de opdrachtgever de opdracht annuleert, behoudt Kilay Brands zich het recht voor om volledige nakoming van de overeenkomst en/of volledige schadevergoeding te vorderen. 
3.5 Indien de opdrachtgever de geleverde dienst afkeurt en onwillig is om aan Kilay Brands een nadere kans te bieden, behoudt Kilay Brands zich het recht voor om volledige nakoming van de overeenkomst en/of volledige schadevergoeding te vorderen.
3.6 Wijzigingen in de opdracht kunnen tot gevolg hebben dat de overeengekomen levertijd door Kilay Brands buiten haar rekening en risico wordt overschreden. 
3.7 Kilay Brands heeft het recht de overeenkomst tussentijds te beëindigen, als:

  • buiten toedoen of nalaten van Kilay Brands de overeengekomen dienst niet tot stand komt of wordt goedgekeurd;
  • de opdrachtgever in gebreke is en in gebreke blijft met nakoming van zijn verplichtingen voortvloeiend uit deze of andere overeenkomsten met Kilay Brands. 

4. Prijzen 
4.1 Alle prijzen die Kilay Brands hanteert zijn in euro’s en exclusief omzetbelasting (btw). Ook zijn deze prijzen exclusief eventuele overige kosten, zoals administratiekosten, heffingen en reis-, verblijf- en verzendkosten. 
4.2 Kilay Brands bepaalt de prijs op basis van het door deze onderneming gehanteerde uurtarief, geldend voor de periode waarin zij de werkzaamheden verricht en voor de uitvoering van en de gemaakte kosten voor de opdracht.
4.3 Alle prijzen die Kilay Brands hanteert voor haar diensten kan zij te allen tijde wijzigen. 
4.4 Indien de partijen voor een dienst door Kilay Brands een totaalbedrag zijn overeengekomen, is dit altijd een richtprijs, tenzij de partijen uitdrukkelijk en schriftelijk een vaste prijs zijn overeengekomen, waarvan niet kan worden afgeweken. 
4.5 Kilay Brands is gerechtigd om 10% van de richtprijs af te wijken. 
4.6 Indien de richtprijs meer dan 10% hoger uit gaat vallen, dient Kilay Brands de opdrachtgever tijdig te laten weten waarom een hogere prijs gerechtvaardigd is.
4.7 Indien de richtprijs meer dan 10% hoger gaat uitvallen, heeft de opdrachtgever het recht om het deel van de opdracht te laten vervallen dat boven de richtprijs vermeerderd met 10% uitkomt. 

5. Betalingen en betalingstermijn
5.1 Kilay Brands mag bij het aangaan van de overeenkomst met de opdrachtgever een aanbetaling van 50% van het overeengekomen bedrag verlangen. 
5.2 De opdrachtgever dient de betaling binnen 30 dagen na levering van de dienst te hebben voldaan. 
5.3 Alle betalingen dienen op de bankrekening van Kilay Brands te worden overgemaakt. 
5.4 Betalingstermijnen worden beschouwd als fatale betalingstermijnen. Dat betekent dat indien de opdrachtgever het overeengekomen bedrag niet uiterlijk op de laatste dag van de betalingstermijn heeft voldaan, deze van rechtswege in verzuim en in gebreke is, zonder dat Kilay Brands de opdrachtgever een aanmaning hoeft te sturen c.q. in gebreke hoeft te stellen. 

6. Eigendomsvoorbehoud
6.1 Alle geleverde zaken blijven het eigendom van Kilay Brands, totdat alle facturen voortvloeiende uit de opdracht zijn betaald. Hieronder vallen in ieder geval alle geleverde diensten en producten. Tot die tijd kan Kilay Brands zich beroepen op haar eigendomsvoorbehoud en de zaken terugnemen.
6.2 De opdrachtgever verplicht zich geen zaken te vervreemden, te verkopen of anderszins het bezit hierover te verliezen, waarop nog het voornoemde eigendomsvoorbehoud ligt. 
6.3 Indien Kilay Brands een beroep doet op haar eigendomsvoorbehoud, geldt de overeenkomst als ontbonden en heeft Kilay Brands het recht om schadevergoeding, gederfde winst en rente te vorderen. 

7. Opschorting
7.1 De opdrachtgever doet afstand van het recht om de nakoming van enige uit deze overeenkomst voortvloeiende verbintenis op te schorten. 

8. Levering
8.1 Kilay Brands zal er te allen tijde naar streven om de aangegeven levertijden na te komen. Deze levertijden zijn echter altijd een schatting, tenzij uitdrukkelijk schriftelijk anders is overeengekomen. 
8.2 Kilay Brands neemt ten aanzien van de aangegeven levertijden geen enkele garantie op zich en niet-tijdige levering geeft de opdrachtgever geen recht op schadevergoeding, ontbinding van de overeenkomst of niet-nakoming van enige verplichting tegenover Kilay Brands. 

9. Geheimhouding
9.1 Kilay Brands draagt zorg voor de geheimhouding van alle door de opdrachtgever in het kader van de opdracht aan Kilay Brands ter beschikking gestelde bedrijfsgegevens, waarvan voor Kilay Brands kenbaar is dat deze als vertrouwelijk dienen te worden behandeld. 
9.2 De opdrachtgever houdt alle informatie, in welke vorm dan ook, die de opdrachtgever van Kilay Brands ontvangt geheim. Dit geldt ook voor andere informatie, betreffende Kilay Brands, waarvan de opdrachtgever weet of kan vermoeden dat deze geheim of vertrouwelijk is, dan wel waarvan de opdrachtgever kan verwachten dat verspreiding ervan Kilay Brands schade kan berokkenen.
9.3 De opdrachtgever neemt alle nodige maatregelen om te waarborgen dat deze de hierboven genoemde informatie geheimhoudt. 

10. Klachtenafhandeling
10.1 Over zichtbare gebreken dient door de opdrachtgever direct nadat Kilay Brands de door haar verrichtte werkzaamheden aan de opdrachtgever heeft geleverd of voorgelegd, of in elk geval binnen 8 dagen, schriftelijk te worden gereclameerd. 
10.2 Over onzichtbare gebreken dient schriftelijk te worden gereclameerd binnen 8 dagen nadat deze gebreken geconstateerd konden worden. De opdrachtgever dient Kilay Brands in ieder geval binnen 14 dagen na constatering van deze tekortkomingen op de hoogte te stellen.
10.3 De opdrachtgever geeft daarbij een zo gedetailleerd mogelijke omschrijving van de tekortkoming, zodat Kilay Brands in staat is hierop adequaat te reageren. Ook dient de opdrachtgever aan te tonen dat de klacht betrekking heeft op een overeenkomst tussen beide partijen. 
10.4 Indien een klacht betrekking heeft op lopende werkzaamheden, kan dit er in ieder geval niet toe leiden dat Kilay Brands gehouden kan worden om andere werkzaamheden te verrichten dan zijn overeengekomen.

11. Aansprakelijkheid
11.1 De opdrachtgever heeft de plicht om geleverde teksten en/of andere vormen van contentcreatie te controleren op onjuistheden en onzorgvuldigheden. De opdrachtgever aanvaardt de eventuele aansprakelijkheid die hieruit voortvloeit en vrijwaart Kilay Brands tegen iedere vorm van aansprakelijkheid op grond van de huidige of toekomstige wetgeving. 
11.2 De opdrachtgever vrijwaart Kilay Brands voor aanspraken van derden, waaronder de medewerkers van de opdrachtgever. 
11.3 Kilay Brands is uitsluitend aansprakelijk voor enige schade die de opdrachtgever lijdt indien en voor zover die schade is veroorzaakt door opzet of bewuste roekeloosheid. 
11.4 Indien Kilay Brands aansprakelijk is voor enige schade, is ze slechts aansprakelijk voor directe schade die voortvloeit uit of verband houdt met de uitvoering van een overeenkomst.
11.5 Kilay Brands is nooit aansprakelijk voor indirecte schade, zoals gevolgschade, gederfde winst, gemiste besparingen of schade aan derden.
11.6 Indien Kilay Brands aansprakelijk is, is deze aansprakelijkheid beperkt tot het bedrag dat door de gesloten aansprakelijkheidsverzekering van Kilay Brands wordt uitbetaald. Bij gebreke van uitkering door de verzekeringsmaatschappij van het schadebedrag is de aansprakelijkheid beperkt tot het gedeelte van het factuurbedrag waarop de aansprakelijkheid betrekking heeft. 
11.7 Kilay Brands is niet aansprakelijk voor beschadiging, verlies of vernietiging van voorwerpen, materialen en gegevens die haar voor, door of namens de opdrachtgever ter beschikking zijn gesteld. 
11.8 Kilay Brands is nimmer gehouden tot enige schadevergoeding die meer bedraagt dan het verzekerde bedrag, voor zover de schade gedekt wordt door een afgesloten verzekering. 
11.9 Voorwaarde voor het ontstaan van enig recht op schadevergoeding is dat de opdrachtgever de schade zo spoedig mogelijk, uiterlijk binnen 8 dagen na het ontstaan, aangetekend en schriftelijk bij Kilay Brands meldt. 

12. Duur en uitvoering van de overeenkomst
12.1 Het is de verantwoordelijkheid van de opdrachtgever dat Kilay Brands tijdig kan beginnen aan de uitvoering van de overeenkomst. Indien de opdrachtgever er niet voor heeft gezorgd dat Kilay Brands tijdig kan beginnen aan de uitvoering van de overeenkomst, komen de daaruit voortvloeiende extra kosten en/of extra uren voor rekening van de opdrachtgever. 
12.2 De overeenkomst tussen Kilay Brands en de opdrachtgever betreffende een dienst of meerdere diensten wordt aangegaan voor onbepaalde tijd, tenzij in de overeenkomst anders is bepaald of de partijen uitdrukkelijk en schriftelijk anders zijn overeengekomen. 

13. Intellectueel eigendom
13.1 Kilay Brands behoudt alle intellectuele eigendomsrechten, waaronder auteursrecht, octrooirecht, en merkenrecht, op alle geschriften, offertes en andere informatie, tenzij de partijen schriftelijk anders zijn overeengekomen. 
13.2 De opdrachtgever mag genoemde intellectuele eigendomsrechten niet zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Kilay Brands kopiëren, aan derden tonen en/of ter beschikking stellen of op andere wijze gebruiken. 
13.3 Teksten die door de opdrachtgever worden verstrekt dienen door de opdrachtgever op authenticiteit te worden gecontroleerd en mogen niet in strijd zijn met enig recht van een derde. De opdrachtgever is hiervoor volledig aansprakelijk. 

14. Overdracht en plichten
14.1 De partijen zijn niet gerechtigd de rechten en plichten die voortvloeien uit onder deze voorwaarden gesloten overeenkomst geheel of gedeeltelijk aan derden over te dragen, met uitzondering van voorafgaande schriftelijke toestemming van de andere partij. 
14.2 Indien de activiteiten van de onderneming van de opdrachtgever om welke reden, op welke wijze en in welke vorm dan ook, wordt samengebracht met of voortgezet in een andere onderneming, ontstaat er voor wat betreft nakoming van de bedoelde verplichtingen van de opdrachtgever een hoofdelijke aansprakelijkheid voor de oorspronkelijke en opvolgende onderneming. 

15. Overmacht
15.1 In aanvulling op wettelijke regels over overmacht (artikel 6:75 Burgerlijk Wetboek) geldt dat indien Kilay Brands door overmacht wordt verhinderd de overeengekomen werkzaamheden geheel of gedeeltelijk uit te voeren, zij het recht heeft om zonder rechterlijke tussenkomst de uitvoering der overeenkomst op te schorten of de overeenkomst geheel of gedeeltelijk te ontbinden, zonder dat zij tot enige schadevergoeding of garantie is gehouden. Onder overmacht wordt verstaan: staking, uitsluiting, brand en andere buiten de macht van Kilay Brands liggende gebeurtenissen, zoals oorlog, opstand, natuurrampen, epidemieën, overstroming, onverwachte stroom-, internet of elektriciteitsstoringen, computervirussen, overheidsmaatregelen, onvoorziene vervoersproblemen of plotselinge verhoging van belastingen.  
15.2 Kilay Brands is in een overmachtsituatie geen enkele (schade)vergoeding verschuldigd, ook niet als het als gevolg van de overmachttoestand enig voordeel geniet. 
15.3 Indien zich een overmachtsituatie voordoet, waardoor Kilay Brands een of meer verplichtingen naar de opdrachtgever niet kan nakomen, dan worden die verplichtingen opgeschort totdat Kilay Brands er weer aan kan voldoen. 

16. Rechtskeuze
16.1 Op elke overeenkomst tussen de partijen is uitsluitend het Nederlands recht van toepassing.
16.2 De Nederlandse rechter in het arrondissement waar Kilay Brands is gevestigd is exclusief bevoegd om kennis te nemen van eventuele geschillen tussen de partijen, tenzij de wet dwingend anders voorschrijft. 
16.3 Kilay Brands is bevoegd deze algemene voorwaarden te wijzigen. Van toepassing is steeds de meest recent gepubliceerde versie van de algemene voorwaarden op de website van Kilay Brands.